Friday, July 08, 2011

Telefon

Sehari suntuk saya tanpa telefon bimbit hari ini. Tiada panggilan masuk dan tiada juga panggilan keluar yang boleh dibuat. Tiada "gangguan". Seronok juga walau pun terasa macam ada sesuatu yang kurang.Puncanya hanya kerana kecuaian. Tanpa usul periksa saya merendamkan seluar saya bersama-sama pakaian yang lain ke dalam mesin basuh. Bukan saya tidak pernah membasuh sebelum ini. Paling tidak saya kira telefon bimbit telah berendam air selama 30 minit.

Saya melakukan seperti mana yang ramai orang pernah kata sekiranya telefon dimasuki air. Saya menjemurnya untuk mengeringkanya. Telefon tetap tidak berfungsi. Mungkin hayatnya sudah berakhir. Sedikit sesal kerana telefon ini agak mahal sekurang-kurangnya pada pandangan saya. Saya tidak bercadang untuk membeli telefon yang agak mahal lagi buat masa ini. Rasanya amat memadai memiliki sebuah telefon yang membolehkan saya menghubungi dan dihubungi. Memang itu pun asasnya dalam penggunaan telefon bimbit ini bila ia mula-mula diperkenalkan dulu. Bentuk yang mudah. Tiada kamera. Tidak meriah dan tidak ceria.

Telefon harga sekitar RM50 jadilah!

Pena Tumpul - Cari telefon kalis air

1 comment:

PENA KASIH said...

Terima kasih kerana membantu membasuh baju...tapi lain jadinya.Nanti dapat hadiah HP baru pula........

Tabir

A dakalanya kita merasakan apa yang kita buat seolah-olah tidak dihargai oleh orang lain. Kerja yang kita lakukan tidak dipandang orang ap...