Friday, April 18, 2014

53/8

Saya menyambut ulangtahun kelahiran ke 53 hari ini bersama Hafiz, anak saudara yang banyak mulutnya 8 tahun.Kami berkongsi tarikh lahir yang sama 16 April. Majlis doa selamat dan makan-makan diadakan hari ini.

Sambutan sederhana namun agak meriah. Rezeki makanan pun melimpah. Isteri dengan mee goreng mamaknya yang tidak sempat saya jamah kerana jadi rebutan semua yang datang. Sedap sangat agaknya!

Emak tidak ketinggalan menyajikan sesuatu untuk anaknya ini. Emak buat mee hailam dan karipap yang sedap. Atok perempuan juga bawa kuih koci labu yang tidak sempat lama di dalam pinggan. Kuih koci atok tiada tandingan. Ani, ibu Hafiz bawa kek yang sedap.  Isteri pula tempah kek berry kali ini. Jiran sebelah pula sediakan roti jala yang juga sedap dan lazat. Sidah dengan minuman cocktail yang menyegarkan, namun manis sangat.

Pun begitu saya sangat-sangat terharu dengan pemberian hadiah dari Hafiz dan adiknya Hadif. Hadiah Hafiz sebuah lampu tidor berbentuk kereta sangat menarik. Jam meja yang dihadiah Hadif juga sangat menawan hati dan menyelesakan pandangan mata. Denko yang menyambut hari lahiranya pada 5April juga turut sama memotong kek.

Terima Kasih semua!


Pena Tumpul - Juga mempunyai tarikh lahir yang sama dengan Wilbur Wright

No comments:

Tabir

A dakalanya kita merasakan apa yang kita buat seolah-olah tidak dihargai oleh orang lain. Kerja yang kita lakukan tidak dipandang orang ap...