Sunday, February 02, 2014

Makan luar


Adakalanya isteri selalu mengadu keletihan sampai tidak larat hendak masak. lebih-lebih lagi kalau balik dan sampai rumah lewat. Penyelesaiannya ialah saya dan keluarga akan makan di luar sahaja. Warung sudah semestinya menjadi pilihan untuk menjamu selera.

Di Segamat ini terdapat banyak warung yang menyajikan pelbagai makanan. Ada yang istemewa dengan nasi papriknya, nasi ayam, masakan Barat, malah warong yang menjual burger paling sedap pun ada.Burger paling sedap di jual di warong di persimpangan Jalan Temenggung. Rasa burgernya sedikit lain daripada burger-burger yang dijual di warung lain.. Kalau hendak menikmati nasi paprik yang menjilat jari, warong Kg Jawa sedia menunggu.Kalau hendak satay, ramai orang kata warong "koboi" di Kg Jawa, tetapi saya lebih suka di warung Yusof di Tanjung Sengkawang.

Jadi, kalau malas masak, memang tidak ada sebab untuk lapar pun. Sediakan sahaja duit. Namun, kena hati-hati untuk tidak kerap makan di luar kerana penyediaan makanannya adakalanya bakal mengundang pelbagai masalah kesihatan nanti.

Pena Tumpul - Makan di rumah masakan isteri tetap yang terbaik

No comments:

Tabir

A dakalanya kita merasakan apa yang kita buat seolah-olah tidak dihargai oleh orang lain. Kerja yang kita lakukan tidak dipandang orang ap...